VISUAL 1 OF 3
VISUAL 2 OF 3
VISUAL 3 OF 3
Project name:
Long Zhu Guo
location:
Thessaloniki, Greece
Program:
RETAIL
Design period:
2017
Status:
on drawing board
Client:
Private owner
Size:
650 mq
We were very consciously trying to break the trend of that typical industrial type bar restaurant, we were going for something a little more sophisticated. Although the surrounding area doesn’t have a visual identity we were given the freedom to design down to the very last design. Influenced from the Chinese architecture and the Bauhaus architecture, we ‘ve tried to create something unique, starting from scratch and expressing ourselves through this creative design process. The unique façade, built from glass bricks and concrete blocks create a visual effect. its light architecture, the light creates schemes and patterns on the inside of the store and in combination with the green mirrored surfaces of the curved roofs, they reflect the light that penetrates the façade and they create a unique pattern on the inside of our space. All the surfaces have patterns on them, from different chronological periods and different architectural styles but all of them combined in harmony, in the end, create a unique result.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *